Jolly

( ilość produktów: 2 )

W Jolly Caffè uważa się, że prawdziwa włoska kultura espresso jest sprawą najwyższej wagi. Pielęgnuje ją, zwracając szczególną uwagę na jakość mieszanek i zapewniając profesjonalne szkolenia dla baristów.
Jolly Caffè to włoska palarnia kawy, której misją jest tworzenie mieszanki espresso o nieporównywalnej doskonałości z niezmiennym, charakterystycznym profilem sensorycznym. Jolly Caffè została założona we Florencji w 1953 roku, będąc pomysłem jej założyciela, Dantego Belardinellego. Palarnia ta zawsze była aktywna w promowaniu i tworzeniu najlepszej jakości mieszanek kawy i włoskiego espresso. W 1989 r. Jolly Caffè stało się jednym z założycieli "Coffee Bar Roasters Consortium", a od 1992 r. "Grancaffè Consortium" - grupy jedenastu włoskich palarni najwyższej jakości. W 1993 r. Jolly Caffè rozpoczęła współpracę z "Międzynarodowym Instytutem Degustatorów Kawy" (IIAC), aby zdefiniować pojęcie kawy najwyższej jakości. W tamtym czasie nie istniała ani naukowa definicja włoskiego espresso, ani naukowa metoda opisywania właściwości technicznych i sensorycznych kaw najwyższej jakości.
Konsekwentnie koncentrując się na jakości jako integralnej części swoich wartości korporacyjnych, Jolly Caffe w 1998 roku stała się członkiem - założycielem Narodowego Instytutu Włoskiego Espresso, organizacji non-profit powołanej w celu obrony i promowania włoskiego espresso we Włoszech i na świecie.
Intensywny wysiłek Jolly Caffè został nagrodzony. Jako pierwsza włoska firma otrzymała ona znak Espresso Italiano Certificato (certyfikat włoskiej kawy espresso) za najwyższej jakości mieszankę kawy espresso.

      Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
      Zamknij
      pixel