Caffe Pera

( ilość produktów: 2 )

Caffé Pera to włoska, rzemieślnicza palarnia kawy, której początki sięgają lat 50. ubiegłego wieku.
Dziś marka ta jest znana w różnych zakątkach świata z wysokiej jakości mieszanek aromatycznych ziaren kawy.
W Caffé Pera ogromny nacisk kładzie się na jakość: począwszy do wyboru najlepszego surowca, przez proces prażenia, aż po produkcję różnych mieszanek kawy.
Historia Caffé Pera swój początek miała w 1953 roku. Wówczas to Benito Pera zainwestował wszystkie swoje oszczędności w „Industria del Caffé Pera Benito (Przemysł Kawowy Pera Benito)”.
Kawę, która przypływała do Allessandri z portu w Genui wypalał w swojej palarni. W proces prażenia ziaren zaangażowana była cala rodzina właściciela firmy. Jego dzieci bawiły się pomiędzy jutowymi torbami, wykonując też proste zadania, by pomóc rodzicom.
Z czasem firma co raz bardziej się rozwijała. 1967 roku powstał nowy zakład przemysłowy. W 1981 Pera Coffee stała się spółka akcyjną. Kolejne lata upłynęły pod znakiem ulepszeń: wprowadzono nowy proces produkcyjny, powstały silosy magazynowe.
W 2003 roku Arnaldo Pera został prezesem firmy. W 2011 roku do firmy dołączyło trzecie pokolenie rodziny z Alessandro w roli dyrektora zarządzającego. W 2016 założono TORREFATTORI ASSOCIATI SPA, nową firmę, która jest właścicielem marek: Pera, Caffé Boasi i Rostkafè.
Dziś Pera Coffee eksportuje aromatyczną włoską kawę do różnych zakątków świata. Produkuje zarówno mieszanki ziaren, kawę w kapsułkach, jak i mieloną. Od 1953 roku wiele rzeczy się zmieniło, ale dusza rodzinnej firmy pozostała niezmieniona. Wciąż najważniejszy jest pełen aromat kawy i tajemnica prażenia ziaren kawy, przechodząca z pokolenia na pokolenie.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel