Bendinelli
Kawy Bendinelli wypalane są we włoskiej palarni kawy w mieście Affi w pobliżu jeziora Garda. Palarnia ta należy do rodzinnej firmy Torrefazione Caffè Roen Sergio Bendinelli. Staranny dobór kawy opiera się tu na wieloletnim doświadczeniu i wiedzy. Palarnia Caffè Roen została założona w 1979 roku. Sergio Bendinelli pracował w branży kawowej, zanim zdecydował się rozpocząć własną produkcję. W poszukiwaniu idealnego espresso początkowo użył małej maszyny do pieczenia, co pozwoliło mu opracować pierwsze mieszanki kawy i uruchomić niewielką produkcję dla branży gastronomicznej. Dziś kawy Bendinelli prażone są w niskotemperaturowej palarni bębnowej. Gwarantuje to pełny rozwój smaków ziaren. Prażenie jest przeprowadzane przez wykwalifikowanych mistrzów, którzy dzięki doświadczeniu i fachowej wiedzy, mogą dokładnie ocenić proces wypalenia każdej mieszanki i zagwarantować jej wysoką jakość.