Model: 0647
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.99 PLN

Kawa ziarnista Mauro De Luxe 1 kg. Kawa z nutą słodyczy, o kremowej konsystencji, z miłym czekoladowym aromatem. Linia De Luxe zawdzięcza ten przyjemny czekoladowy aromat miejscu swego pochodzenia, gdzie kawa często rośnie w otoczeniu plantacji kakao. Bardzo aromatyczny produkt o słodkim smaku, w którym 70% brazylijskiej kawy Arabica jest dobrze zrównoważone przez 30% najwyższej jakości azjatyckiej kawy Robusta, o niskiej zawartości kofeiny. Poczuj przyjemność z picia kawy De Luxe z najlepszych włoskich kawiarni. Ciesz się jej smakiem w swoim domowym, kawowym zakątku.

Nuty aromatyczne:

Pikantna: 3/5.
Czekoladowa: 4/5.
Owocowa: 3/5.
Kwiatowa: 3/5.

Skład: 70% Arabica, 30% Robusta

Data przydatności do spożycia: 03/2020 r. | 05/2020 r.


O Caffe Mauro.


60 lat historii Caffe Mauro bierze początek w niestrudzonej działalności Demetrio Mauro. Urodzony w 1905 roku w Reggio di Calabria, miał zaledwie 10 lat, gdy zaczął pracować jako chłopiec pokładowy na statkach w pobliskiej Cieśninie Mesyńskiej. Od najmłodszych lat pielęgnował w sobie wielkie marzenie o założeniu własnej, dobrze prosperującej firmy. W 1930 roku, dzięki wielu wyrzeczeniom, Demetrio kupił swój pierwszy jacht o nazwie "Salvatore Padre", by w 1936 roku z powodzeniem przenieść swoją działalność do Afryki, na ziemie, które wówczas były koloniami włoskimi. Tam założył biuro podróży. Wydarzenia II wojny światowej zmusiły Demetrio do rozpoczęcia przygody z biznesem od początku. Tym razem wybór był wynikiem nowej, wielkiej pasji: kawy.

Mauro znalazł się w 1946 roku w Mediolanie, aby rozpocząć tam palenie kawy, ale tęsknota za rodzinnymi stronami przywiodla go z powrotem do Kalabrii. Kiedy w listopadzie 1949 roku Demetrio Mauro zakładał firmę Caffè Mauro, posiadał jedynie niewielką maszynę do palenia kawy o pojemności 20 kg, umieszczoną w starym magazynie przy Via Florio, w pobliżu portu Reggio Calabria. Dzięki swoim wysiłkom i dalekowzroczności, Demetrio rozpoczął jednak długą serię sukcesów.

Dzięki tym sukcesom, już w 1958 roku Demetrio Mauro postanowił podjąć ważny krok: opuścił starą palarnię kawy przy Via Florio i postanowił otworzyć nową fabrykę w o powierzchni 10 000 metrów kwadratowych, by zaspokoić wszystkie wymagania produkcyjne. W dwa lata później zamówień było już tak dużo, że konieczne było rozszerzenie powierzchni do 15 000 metrów kwadratowych. W 1997 roku firma otworzyła bardziej nowoczesny zakład w dzielnicy przemysłowej Villa San Giovanni. Fabryka zajmuje obecnie 37 000 metrów kwadratowych i wygląda na Cieśninę Meszyńską. Do dziś jest to jeden z najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych w Europie.


Caffe Mauro w Sklepie Kawa365.pl