Zicaffe

W 1929 roku Vito Zichittella, miłośnik kawy i koneser, otworzył mały sklep z kawą w Marsali na zachodniej Sycylii. Firma odniosła sukces - a kawa była tak aromatyczna i spieniona - że wkrótce zaczął sprzedawać ją na całej zachodniej Sycylii, pod nazwą Zicaffe. Legenda głosi, że posiadał tajemnicę handlową, aby jego mieszanki były wyjątkowe pod względem smaku i aromatu. W 1977 roku przeniesiono produkcję do większych lokali, aby wejść do szerszej sieci dystrybucji, która najpierw stała się ogólnowłoska, a później globalna. Przez ponad 80 lat, cztery pokolenia rodziny Zichittella kontynuowały i rozszerzały działalność z tą samą pasją, którą zapalili w założycielskim Vito.

Sycylijskie mieszanki zachwycają swoją intesywnością i smakiem. Poszczególne ziarna są mocniej palone, niż na północy Włoch. Sprawia to, że kawy Zicaffe wyróżniają się smakiem i bardzo często jest wykorzystywana do przyrządzania pysznego i aromatycznego espresso. 

Sortuj według:
Wyświetl po produktów