Bristot
Caffè Bristot jest wiodącą marką Procaffé, historycznej firmy, która odgrywa obecnie istotną rolę w rozwoju włoskiej kawy palonej. W głównej siedzibie w Belluno, położonej pośród Dolomitów, kawa palona jest od 1919 roku. Historia marki Caffè Bristot, zbudowana z tradycji, kreatywności i umiejętności zaangażowanych w nią osób, jest symbolem jakości, z której ta włoska kawa jest znana na całym świecie. Historia i tradycja stanowią fundament marki: Domenico Bristot, założyciel firmy odkrył, że ciężka praca, umiejętności, szczęście i zdrowa dawka intuicji są sekretem sukcesu. W bardzo młodym wieku Domenico przeprowadził się do Wiednia, jednej ze stolic Belle Epoque, nawiązując wiele owocnych przyjaźni. Tam też poznał techniki wypalania kawy. Po powrocie do Włoch w 1919 r. Domenico postanowił otworzyć palarnię kawy, w której mógł zastosować w praktyce innowacyjne techniki palenia i mieszania ziaren kawy. Po wielu badaniach i eksperymentach w końcu znalazł to, czego szukał: kawę o intensywnym, przyjemnym aromacie i słodkim, owocowym smaku. Unikalna metoda palenia, skrupulatne badania najlepszych źródeł kawy i zamiłowanie do doskonałości prowadzące do uzyskania jedynego w swoim rodzaju smaku – w tym tkwi tajemnica sukcesu firmy. Do dziś ten sam poziom pasji pobudza właścicieli marki do dążenia do doskonałości i jakości poprzez ciągłe wprowadzanie innowacji w procesach produkcyjnych i logistycznych. Caffe Bristot – to efekt spełnionego marzenia Domenico Bristota o stworzeniu najwyższej jakości mieszanki kawy, którą można użyć do zrobienia idealnego włoskiego espresso. Do dziś Klienci na całym świecie mogą się o tym osobiście przekonywać, smakując tego aromatycznego napoju.