Kawa do aeropressu

( ilość produktów: 66 )

AeroPress to jedno z najpopularniejszych urządzeń służących do alternatywnego parzenia kawy. Przypominający wielką strzykawkę sprzęt pozwala na szybkie przygotowanie aromatycznego, pysznego naparu. Kawa do AeroPressu ma pełniejsze body niż napar zaparzony w Chemexie albo drippie. Napój jest bardziej mętny, intensywny i gęsty, a w odczuciu w ustach bardziej zbliżony do espresso niż drippa. Zaparzenie go w AeroPressie podkreśla kwasowość i wyciąga maksimum owocowego charakteru oraz soczystości.

Dlaczego warto wybrać kawę do Aeropressu?

Kawy do AeroPressu zapewniają też duże pole do eksperymentowania – z ilością wody, filtrami, przemiałem czy metodami parzenia. Samo urządzenie jest lekkie i kompaktowe, co pozwoli Ci zabrać je ze sobą wszędzie i przygotować ulubiony napar. Czas zaparzania ulubionego napoju jest krótszy niż w innych metodach – wystarczy zaledwie 1,5 minuty zamiast 4 minut. To sprawia, że kawa mielona do AeroPressu jest pozbawiona goryczy, soczysta, słodka i gładka. Niewątpliwym atutem kaw do AeroPressu jest też różnorodność metod przygotowania napoju, a w efekcie uzyskania zróżnicowanych smaków. Możesz zaparzyć napar bardziej delikatny, jak z filtra, ale też wykreować napój zbliżony do espresso.

Jaka kawa do AeroPressu będzie najlepsza?

W ofercie sklepu Kawa365.pl znajdziesz bogatą gamę doskonałej jakości kaw przeznaczonych do AeroPressu od najlepszych producentów, takich jak Etno Cafe, Davidoff, Costa Coffee oraz innych. Proponujemy gotowe kawy mielone, które wystarczy wsypać do urządzenia, aby cieszyć się przygotowaniem gorącego naparu w krótkim czasie. Możesz też zdecydować się na kawy ziarniste do AeroPressu. Zmielenie ziaren tuż przed przyrządzeniem da Ci pewność najwyższej świeżości i doskonałego smaku napoju.

Jaka jest najlepsza kawa do AeroPressu? Nie ma specjalnej, idealnej kawy przeznaczonej do tego zaparzacza, ponieważ nie ma jednego napoju, który zadowoli wszystkich. Wybierając napar, kieruj się zatem własnym gustem. Dla preferujących nuty ciemnej czekolady i kakao bez goryczki dobrym wyborem jest kawa do AeroPressu ciemno palona, z ziaren z plantacji położonych poniżej 1000 m n.p.m. Wielbicielom subtelnych nut owocowo-kwiatowych szczególnie polecamy kawy jasne lub średnio palone z plantacji położonych powyżej 1000 m n.p.m.

pixel