Kawa Davidoff - ziarnista, mielona
Kawy Davidoff słyną ze swej luksusowej jakości na całym świecie. Specjaliści z Davidoff Café wybierają tylko najlepsze ziarna kawy z najbardziej rozwijających się regionów świata.
Wysoka jakość kawy Davidoff
Mieszanki kaw Davidoff przygotowywane są w 100% z ziaren Arabiki, które uprawia się w rejonach górskich, na wysokości od 900 do 1800 m. Tutaj owoce kawy dojrzewają dłużej, dzięki czemu aromat ziaren staje się bardzo głęboki. Wysokość plantacji w połączeniu ze zbilansowanym klimatem, temperaturami powietrza od 15°C do 25°C, regularnymi opadami oraz bogatymi w składniki mineralne glebami wulkanicznymi, generuje wyjątkowy charakter kawy, wyróżniający się pełnym, mocnym aromatem, potrzebnym do przygotowania najznamienitszych kompozycji kawowych Davidoff.
Historia marki kaw Davidoff
Grupa Zino Davidoff została założona w 1980 roku przez ukraińsko-żydowskiego imigranta Zino Davidoffa, który mieszkał w Szwajcarii i którego motto „prawdziwy luksus to doświadczanie piękna i najwyższej przyjemności w każdej chwili” stało się inspiracją firmy. Zino Davidoff, prawdziwy obywatel świata, był mistrzem sztuki życia. Od Rosji, Boulevard des Philosophes w Genewie, po fascynującą i różnorodną Amerykę Południową, spędził życie pełne przygód, podróżując i odkrywając najpiękniejsze rzeczy na świecie. Dziś marka Davidoff rezonuje z jego podejściem do życia oraz zamiłowania do ekskluzywności. Najwyższa jakość i autentyczność sprawiają, że marka Davidoff jest synonimem kosmopolitycznego luksusu, który znajduje odzwierciedlenie w każdym produkcie, również w palonych ziarnach kawy. Wysoka jakość najlepszych ziaren Arabika ze starannie wyselekcjonowanych plantacji na świecie to ukłon w stronę założyciela, Zino Davidoffa, i jego zamiłowania do wyrafinowanego stylu życia.