Izzo - włoski producent kawy
Caffè Izzo to firma, która od kilkudziesięciu lat z pasją produkuje prawdziwe neapolitańskie espresso. Została założona jako rzemieślnicza palarnia kawy w pobliżu wulkanu Wezuwiusz w 1979 roku.
Jej założycielem był Vincenzo Izzo – miłośnik włoskiej tradycji palenia kawy i wyjątkowego smaku espresso. To właśnie dzięki jego pasji do kawy i przedsiębiorczości, firma szybko się rozwinęła i obecnie posiada ugruntowaną pozycję zarówno na rynku włoskim, jak i międzynarodowym. Dziś Caffè Izzo oferuje szeroki zakres działań. Dostarcza na rynek szeroką gamę wysokiej jakości produktów, jak również usługi skupione na maksymalnej satysfakcji klientów. Firma opracowała formułę franczyzowych kawiarni Izzo we współpracy ze swoimi partnerami biznesowymi. Są to kawiarnie, których działalność jest oparta na ekskluzywnych produktach marki Izzo.
Jak wygląda produkcja kawy Izzo?
W produkcji kawy marki Izzo realizowane są najwyższe standardy jakości. Po starannym wyborze dokonanym przez ekspertów Izzo w miejscu pochodzenia, surowa kawa jest wysyłana do fabryki. Tutaj pobierane są próbki, a następnie poddawane są testom, w tym analizie chemicznej. Po przejściu testów rozpoczyna się palenie ziaren. Podczas tej fazy kawa jest palona w temperaturze 200–240 stopni w celu uzyskania typowego brązowego koloru oraz odpowiedniego aromatu i smaku. Firma stawia sobie za cel dostarczenie Odbiorcom szerokiej gamy produktów, ale przede wszystkim osiągnięcie maksymalnego zadowolenia z wyboru najlepszej kawy. Dzięki temu miliony ludzi na całym świecie mogą się na co dzień delektować kawą najwyższej jakości.